Prenova MANSARDE

v objektivu Arneja Hodaliča

Podstrešna stanovanja imajo prav poseben čar. Še posebej, če gre
za spreminjanje podstrešnega prostora v novo stanovanje in foto
studio mednarodno priznanega fotografa Arneja Hodaliča.

Spremljajte projekt Prenova MANSARDE v objektivu Arneja Hodaliča in bodite seznanjeni z vsemi izzivi, novostmi in odličnimi rešitvami za zdravo in udobno bivalno klimo novega stanovanja in foto studia.

Hiša, ki jo prenavljata, je bila zgrajena pred letom 1960. V prvi fazi je potrebnozamenjati streho in vgraditi strešna okna ter urediti izolacijo podstrehe. Kot pravitaKatarina Štok, u. d. i. a., iz projektivnega biroja ŠTOK + PRETNAR, je prenovatehnično zahtevna. »Obstoječo konstrukcijo bo potrebno ojačiti in nadgraditi, sajprostori prenovljeni v 80. letih prejšnjega stoletja nikoli niso bili dokončani. Gre zaprostor, ki po navadi ni del stanovanja, v konkretnem primeru pa tvori osrednji delbivanjske enote. Stanovanjska enota pa se nahaja pod obstoječo dvokapno streho, ki bo popolnoma sanirana in se bo odpirala v dve ključni smeri.«

Podstrešje je pred prenovo kot vsako drugo 
temno, z nekaj majhnimi okni. Ker je zelo visoko
in idealno široko, sta se Arne in njegova punca
Katja odločila investirati v adaptacijo.

Vsebina projekta:

• obnova strešne kritine

• toplotna izolacija mansarde

• vgradnja strešnih oken

• zaključne obloge stropa, sten in tal

• vgradnja oken

• vgradnja notranjih vrat

• pleskanje in barvanje

• ogrevanje/hlajenje

• prezračevanje

• polaganje talnih oblog

• vgradnja notranjih stopnic

• inštalacija svetlobnih teles

Danes je na trgu na voljo veliko informacij in ponudnikov za obnovo mansardnih stanovanj, zato je bila odločitev, komu zaupati prenovo mansarde, za Arneja in Katjo ključnega pomena. Njuno osnovno vodilo pri izbiri izvajalcev je bila kakovost, tradicija in usmerjenost v visoko energijske učinkovitost. Tako sta skrbi v zvezi z izvedbo adaptacije prepustila arhitekturnemu biroju Štok + Pretnar, segment izolacije podstrehe podjetju Knauf Insulation, vgradnjo strešnih oken podjetju VELUX Slovenija, vgradnjo klasičnih oken in vrat podjetju Satler okna in vrata, izvedbo estrih elementov z izolacijo podjetju Fermacell, izbiro notranjih barv za oplesk podjetju JUB, vgradnjo lesenih stopnic pa Mizarstvu Kunc iz Žirov.

VELUX Slovenija

Knauf Insulation

Satler okna&vrata

Fermacell

Štok + Pretnar

Mizarstvo Kunc

Za prenovo temačnega podstrešja v novo svetlo bivališče z velikim fotostudiem se je Arne Hodalič, mednarodno priznani fotograf, življenje katerega se vrti okoli fotografiranja in dela za računalnikom odločil skupaj s partnerko Katjo. Zastavila sta si, da trenutno prazen in popolnoma surov podstrešni prostor spremenita v prijeten bivalni prostor, ki bo obsegal približno 60 m2 pisarn z vhodom,
stopniščem, garderobo in toaletnim prostorom. Mansardni del, ki zajema dodatnih 60 m2, pa bosta uredila v dnevno sobo, kuhinjo, kopalnico, spalnico, shrambo in balkon. Osrednji prostor novega doma bo predstavljal 40 m2 velik dvonadstropni fotografski studio. Arne bo pisarni in fotografskemu studiu s knjižnico posvetil največ pozornosti, saj že sedaj v teh prostorih s Katjo preživita večino dni, vključno z vikendi.

JUB

KONTAKT:

Tel: +386 (0)2 741 71 20

Mobitel: +386 (0)41 283 694

Email: lotos.ptuj@siol.net

Slovenija, EU

Zaupajte nam vaše želje:

All rights reserved 2020 © Agencija LOTOS