top of page

SATLER okna in vrata

Drsna vrata za mansardo

 

Katja in Arne sta si v prehodu iz jedilnice na balkon omislila skoraj tri metre in pol široka ter dva in pol metra visoka balkonska drsna vrata. Arne se še vedno z navdušenjem spominja uspešne vgradnje tega okna, ki je bila zaradi velikosti in teže tudi logistični izziv: »Bolj ko se je približeval dan D, bolj me je skrbelo, kako bomo to veliko gmoto stekla spravili v mansardo!? A izkušeni delavci podjetja Satler okna in vrata so s pomočjo avtodvigala to občutljivo stekleno »steno« dvignili čez ostrešje trinadstropne hiše. Moram priznati, da so ta izziv opravili brez kakršnegakoli zapleta in še isti dan so bila tako velika drsna vrata kot vsa druga okna na objektu montirana,« pove Arne.

Svetloba in tema

Že ob samem začetku prenove nam je Arne zaupal, kako pomembna je naravna svetloba za fotografa, tako v bivalnih kot v delovnih prostorih. Zavedal pa se je tudi pomembnosti tehničnih značilnosti, zato je po preudarnem premisleku izbral naša klasična okna Satler. Vsa okna imajo možnost zatemnitve z roletami, kar je še posebej pomembno v fotografskem studiu, kjer je za fotografa, poleg svetlobe, prav tako pomembna popolna zatemnitev, saj se marsikaterih fotografskih tehnik brez teme ne da predstavljati.

ljnhvjkhgckhgv.jpg

Tesnjenje in prezračevanje

Kakovost oken in njihova vgradnja močno vplivajo na energijsko bilanco stavbe. A le, če je pri tem izpolnjenih še veliko drugih pogojev. V nasprotnem pa lahko nepravilno vgrajena nova toplotnoizolativna okna grenijo življenje v hiši. V prostorih se najprej poslabša zrak, ker okna dobro tesnijo, kar je sicer njihov namen, pogosto pa temu zaradi nič ali premalo pravilnega zračenja prostora sledi prevelika vlaga. Tu se na koncu pojavi še plesen.

Revolucionarna novost Satler oken omogoča idealno ozračje v prostoru z blago, stalno izmenjavo zraka, hkrati pa zagotavlja zaščito proti vlomu, enako kot ima to zaprto okno. Z okni, ki imajo vgrajeno okensko okovje za vzporedno odmaknjena okna, je dom varen tudi pred hrupom in nalivi, poleg tega pa se s kroženjem zraka samodejno učinkovito preprečuje pojav plesni.

 

 

V podjetju Satler okna in vrata merimo svoj uspeh z zadovoljstvom svojih kupcev, zato smo toliko bolj veseli, da je projekt Prenova mansarde v objektivu Arneja Hodaliča uspel tudi zaradi naših tehnoloških rešitev na področju energetske učinkovitosti, vgradnje in varnosti.

Več na spletni strani...

Satler okna&vrata

bottom of page